Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

Despre pitici zburatori

Piticii.. toata lumea ii are. Sunt niste chestii mici si sacaitoare pe care ii apuca deodata sa topaie si sa strige in gura mare ‘Vreeaaaaau!’. Astia in general nu se opresc decat atunci cand le dai ceea ce vor, sau li se casuneaza lor pe altceva .
Cert e ca nu poti scapa de ei…

Piticii mei vor sa zboare. A trecut mai bine de o luna de cand au inceput sa topaie… si ii tot amagesc ba cu un simulator… ba cu tot felul promisiuni.

Solutia care am gasit-o ca sa ii pun in aer ar fi un avionas cu radiocomanda … si ca sa vada ca ‘i mean business’ m-am documentat zile in sir despre motoare,elici, acumulatori, servo-uri si toate surubelele care fac animala sa zboare.

Daca nu ar fi venit in curand plata chiriei pe un an, ar fi fost mult mai simplu, asa insa trebuie sa-i tot pacalesc de pe o zi pe alta …

A inceput cu distrugerea singurei masinute cu telecomanda din casa, de aici am produs doua pretioase motoroase… useless ce e drept pentru avion dara nah, le-au dat treaba cateva zile.

Le-am facut un fuselaj, un Piper J3 Cub, si au fost tare bucurosi, (eu insa am avut de strans din toata casa bobite de poliestiren :| ).

Apoi i-am pacalit ca e periculos sa zbori cu Piper-ul .. ca la aterizare poti sa rupi elicea… asa ca le-am sugerat un avion de tip ‘pusher‘ . Au vazut pe youtube un jet tare frumos si au hotarat ca ceva de genul ala vor…

Am tras mai multe versiuni de shukhoi , si ieri le-am facut o surpriza, o macheta la un Su 37 , are doar 20 de cm si cateva grame dar i-a mai calmat… acum au incredere ca o sa le fac si varianta mai mare.

Am atasat cateva pozne ale puiului de aratare.

su 37 - picture 4
su 37 - picture 1 su 37 - picture 2 su 37 - picture 3
Voi reveni cu detalii despre pasaroiul cel mare …

Piticii vostri ce vor?

February 03, 2008 By: Catalin Categorie: pitici Taguri: ,

Tu ce parere ai?