In secolul 21

In fiecare zi mai afli cate ceva, si iti dai seama cat de putine stii.

In ignoranta mea am crezut tot timpul ca Zair si Congo sunt doua tari diferite.

Citind astazi niste stiri legate de alt subiect am aflat ca nu este  asa.

Totodata am aflat de un conflict despre care nu  auzisem niciodata, care a avut loc  intr-o perioada foarte recenta ,  si intr-un timp  scurt a facut mai mult de 5 milioane de victime.

Mai mult de jumatate din victime au fost dupa 2004, in timp ce ‘pacificatorii’ americani aveau treaba de zor  in Irak.

Daca vreti sa faceti o comparatie cu conflictul din Libia, UN a trimis 90 de indivizi in zona dupa 2 ani, iar dupa 3 ani au trimis 5000 de soldati pentru mentinerea pacii (care nici in ziua de azi nu este ).

Dupa vreo 10 ani de conflicte  au supravietuit doar 3% din hipopotamii din zona (erau in jur 30.000 initial).

In afara de cifrele respective, m-a socat fraza urmatoare:

During the war, Pygmies were hunted down like game animals and eaten. Both sides of the war regarded them as “subhuman” and some say their flesh can confer magical powers

Prebabil singura solutie ramane o noua evolutie, poate o noua specie ar fi mai putin razboinica si axata pe bunuri materiale.

One thought on “In secolul 21”

  1. Vezi ce face din oameni saracia combinata cu incultura? Ii aseaza acolo unde le e locul, adica fix in varful lantului trofic. Ideea e ca unii dintre semenii nostrii se poarta tot ca niste animale, e adevarat, superioare, ca cica ar avea si constiinta. Stiam ca Zair se numeste si Congo si stiam si de atrocitatile care se intampla acolo de f. multa vreme, am vazut acum mult timp pe National Geografic sau pe Discovery, nu mai tin minte exact, un documentar care m-a oripilat la fel cum ma oripileaza imaginile din lagarele germane din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Nimeni nu s-a grabit sa se implice in Congo desi acolo chiar era cazul, de ce, nu stiu si chiar nu pot sa inteleg, iar noi degeaba ne aratam indignarea ca suntem prea neinsemnati, cine tine cont de parerile noastre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *