Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

Oameni buni

Termenul asta este foarte relativ,ce inseamna sa fii bun? Uneori poti ajuta pe cineva fiind rau cu el. Uneori trebuie sa-i dai un sut in fund cuiva pentru a face un pas inainte. Poti sa faci asta chiar fara intentie. Asta te face bun?

Am deschis ochii si am observat multi oameni buni in jurul meu, oameni de aproape sau de departe, pe unii i-am impins eu in acea departare, asta ma face rau? Am vazut oameni care au incercat sa ajute cu un zambet, altii cu un cuvant,altii cu un sfat, altii care doar am descoperit ca le pasa. Am intalnit insa si oameni care prin comportamentul lor, mi l-au schimbat pe al meu in mai bine, asta nu-i face buni?

Pana si  Dumnezeu, in cartea lui de capatai apare atat iubitor si darnic precum si razbunator de multe ori. Asta il face rau sau bun?

Hai sa nu mai etichetam pe nimeni. Oamenii sunt oameni , pot fi si ingeri si draci in acelasi timp, depinde foarte mult de unghiul din care privesti, trebuie sa-i acceptam asa cum sunt.

Personal , le multumesc tuturor celor cu care m-am intersectat in viata asta,  indiferent cum ne-am afectat existenta. Daca am fost bun cu cineva, pot sa ma confesez ca nu a fost niciodata dezinteresat, chiar daca ceea ce am vrut sa obtin in schimb a fost un zambet.

In acelasi timp am fost crud cu unii, neiertator cu altii, pe altii i-am ranit fara sa stiu.

June 07, 2012 By: Catalin Categorie: diverse

1 Comments to “Oameni buni”


  1. Iti spuneam mai demult intr-un comentariu la un alt articol ca eu cred ca atat raiul cat si iadul se afla in noi si-aici pe Pamant, in ce facem, in ce alegem sa fim, in ce si cat daruim. Noi le facem asa cum vrem sa fie, noi alegem drumul pe care-l urmam si doar de noi depinde unde trecem granita, catre bine sau rau. Cine stabileste daca e bine sau rau nu stiu, stiu doar ca ne putem da seama daca e corect, ca avem constiinta de a deosebi binele de rau. Ca avem un interes in tot ce facem, sigur, toti asteptam beneficii mai mari sau mai mici de pe urma actiunilor sau a relatiilor noastre, din pacate, nu intotdeauna primim chiar ce ne dorim.

    1


Tu ce parere ai?