Change

 

“Change will not come if we wait for some other person, or if we wait for some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek.”
― Barack Obama

Am avut astazi o discutie interesanta cu un fost preot. Nevasta si-a gasit altul, a divortat, si el a ramas fara nimic (daca divortezi nu mai ai dreptul sa intri in altar cica), copii , casa (parohiala), a ajuns pe strazi. A reusit totusi sa-si pastreze cat de cat simtul umorului spunand ca “M-am certat cu Seful … ”

Nu imi place sa dau sfaturi, dar m-am vazut in proasta ipostaza de a fi ipocrit, i-am repetat timp de 2 ore chestii pe care mi le-au spus altii in astea doua luni, lucruri pe care, in mare nu le-am crezut, nu le-am acceptat, nu le-am aplicat.

Dar un singur lucru am crezut si inca cred, totul tine de schimbarea atitudinii. Oamenii nu se schimba niciodata, tot ce se schimba este perspectiva asupra diverselor lucruri/evenimente care ii inconjoara. Cu o atitudine gresita nu reusesti decat sa te afunzi ca intr-o mlastina.

5 thoughts on “Change”

  1. Hm, interesant, nici n-am stiut ca daca iti rupi doua ore din viata ta si le daruiesti unui om doar pentru a-i asculta durerea si a-i spune lucruri care crezi tu ca i-ar aduce alinare, se numeste ipocrizie, stiam ca se numeste empatie. Daca m-am simtit eu insami ipocrita cand ti-am spus, ca multi altii, lucruri poate banale, care sa-ti schimbe starea intr-una mai buna? Nu, si nici nu cred ca ar trebui sa ma simt vinovata ca mi-a pasat.

    1. Ipocrizia sta in faptul ca eu nu am crezut/cred in ceea ce am spus.
      Anyway … viata incepe sa-si reia fagasul, intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu va fi foarte bine :)

  2. Sigur ca va fi foarte bine intr-o zi, nici sa nu te-ndoiesti de asta. Sigur ca n-ai crezut in ceea ce ai spus, fiindca esti prea tanar sa-ti dai seama de adevarul din spatele acestor vorbe. Intr-o zi, cand o sa ai beneficiul experientei si vei fi capatat suficienta intelepciune de pe urma trairilor de-acum si de altadata, cand o sa-ti dai seama ca oamenii ascund niste drame pe care nici nu ti le imaginezi, atunci o sa stii exact intelesul vorbelor astora asa-zise fara rost…

  3. Empatia presupune sa fii cu sufletul langa persoana care sufera, e deprimata etc. Daca doar consolezi folosind cuvinte in care nu crezi, parerea mea e ca asta e o forma de ipocrizie :) Insa…e oricum de apreciat efortul cuiva care face asta versus nepasarea cuiva care ridica din umeri si trece mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *