Dallas

Am auzit ca a reinceput Dallas. Nu l-am tras inca pentru ca nu sunt in dispozitia necesara, nu am deschis televizorul de vreo luna jumate , in schimb mi-a adus aminte de o intamplare care putea sa ma rupa total de lumea calculatoarelor.

Era prin 92 cred, eram prin clasa a 6-a si mergeam la Palatul Copiilor, la informatica, faceam pe atunci programare pe calculatoare antice si dedemult, HC-85, TIM, si alte denumiri care probabil nu spun acum nimanui nimic :)

Intr-un weekend am mers la Dorohoi pentru concursul judetean de programar. Mie imi era, si inca este foarte rau pe autobuz, asadar pe tot parcursul am pictat geamurile exterioare ale batranului autobuz. Ajuns la Dorohoi am participat la concurs pe niste calculatoare cu monitoare verzi de care nu mai vazusem  pana atunci. Au fost niste probleme relativ simple si ca m-am descurcat bine.

Pe drumul de intoarcere a continuat chinul, cu toate ca nu mai mancasem nimic, asa ca oprirea pe traseu la Ipotesti a fost o gura de aer nepretuita. I-a amuzit pe unii colegi mai mari care spuneau ca ei o sa plece de acolo direct acasa, sa nu mai stea 4-5 ore cat era programata sederea. M-am invartit si eu un pic pe acolo, insa nu prea mai erau pitici, asa ca m-am plictisit singur, si am hotarat sa o iau incet pe jos spre casa.

Probabil inca de pe atunci aveam pofta de mers, sunt vreo 11km si nu stiu cand au trecut, ideea e ca am ajuns acasa bine mersi, si m-am asezat la televizor, unde bineinteles incepea Dallas :)

Pe la jumatatea serialului a inceput sa sune la usa zgomotos, erau profesorii disperati, impreuna cu acei colegi care spuneau ca o sa plece si ei acasa. Ma cautasera disperati pe acolo crezand ca m-am inecat in lac sau ceva. Au parut suficient de nervosi incat am renuntat dupa incident sa mai merg la club.

Am revenit multi ani mai tarziu, prin clasa a 10-a cand am aflat ca s-a schimbat profesorul, si atunci am inceput cui adevarat sa invat, impreuna cu acesta.  Tot prin intermediul lui m-am angajat cativa ani mai tarziu ca administrator de retea respectiv programator. Tot acolo am intalnit oameni care mi-au ramas prieteni si acum.

Stateam acu si ma gandeam oare ce as fi ajuns daca nu ma intorceam atunci pe jos, sau daca nu ma mai intorceam deloc la club? Si sincer nu am nici o idee.

De prin clasa a 2-a am tot fost la toate cercurile de la Palat, am inceput ca papusar, apoi cred dansuri populare, orientare turistica, tir, karting, am cantat si la fagot pentru putin timp, apoi pe final ceva electronica. Ce e drept si la liceu profilul era cumva conex, insa nu am invatat absolut nimic util. Apoi am incercat facultatea, un an de Electrotehnica la Suceava, apoi doi de Fizica la Iasi, iar mai la ‘batranete’ Psihologie la Bucuresti (ID), deci nici una legata de calculatoare.

Cred ca se leaga de postul de deunazi cu ‘Cine sunt eu?’ insa asta s-ar intitula ‘Cine as fi fost eu?’, oricum ambele fara raspuns (cel putin momentan)

Ca sa aiba totusi ceva legatura cu subiectul am pus mai jos genericul maretului serial :)

2 thoughts on “Dallas”

  1. Recunoaste ca erai fan Dallas si nu vroiai sa pierzi episodul.

    Sa stii ca imi aduc aminte de poveste asta si agitatia cauzata. N-am aflat ca tu ai fost personajul principal decat mai tarziu. Cred ca era Raul pe atunci si individul enervant. Eu am prins povestea din tabara cealalta… cautarile :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *