Este una din prajiturile mele preferate, dar cred ca nu mai mancasem de vreo 4 ani.
Am regasit alaltaieri reteta si mi-am zis ca e musai sa fac. (o pun si aici sa o regasesc mai usor pe viitor)
Este extrem de simplu de facut, ieftina si foarte gustoasa. A mea nu a iesit cea mai aspectuoasa dar gustul a fost in parametri :)
Ingrediente:
- 1,2 kg mere (date prin razatoare, mai mare asa )
- 250 g zahar (eu am pus vreo 200)
- 250 g faina
- o lingurita cu varf de bicarbonat stins cu lamaie
- arome diverse
- 2 linguri cacao
Se amesteca tot si se pune in tava (unsa si pudrata cu faina).
Dupa ce s-a copt (eu am lasat vreo 45-50 de minute ca erau foarte zemoase merele, poate era focul prea mic) se pune glazura rece
Pentru glazura:
- 100g apa
- 3 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 50g margarina
- arome diverse
Se amesteca tot, se fierbe pana clocoteste apoi se da deoparte sa se raceasca.
Prajitura absoarbe toata glazura si cand s-a racit se pune optional nuca de cocos pe deasupra (mie nu-mi place).
Acum m-am uitat mai atent pe reteta si pe langa faptul ca salivez aici in fata calculatorului, am constatat ceva si anume ca prajitura asta nu contine oua. Chiar iese asa, fara, in conditiile in care se stie ca ouale se pun mai ales ca sa lege compozitia?
Nu e nevoie de oua, probabil se leaga de la zaharul care se topeste, nu prea ma pricep la partea tehnica :)
Initial o sa ti se para putin moale, dar dupa ce se raceste putin se intareste, iese ca un fel de ciocolata putin mai moale asa.