Paste cu smantana

Daca tot v-am zis despre peste, am zis sa mai scriu despre alte mancaruri de-mi plac.

Cam o data pe luna trebuie musai sa facem paste cu smantana. Lumea buna cred ca le zice ‘Carbonara’

Ca si in toate mancarurile pe care le fac, nu exista o reteta clara, atat cantitatile cat si componentele variaza functie de ce e prin casa.

Important e sa ai:

  • paste – cam orice fel, dar cel mai bine merg melcisorii (daca asa se cheama) pentru ca intra sosul in ei
  • ceva carnos – salam mai afumat sau niste kaizer
  • smantana – n-am nici o idee cata, se pune la ochi

Optional:

  • ceapa taiata marunt si calita odata cu carnea
  • cateva masline
  • 1-2 gogosari in otet
  • cateva felii de cascaval

Pentru sos se rumeneste putin carnea (eventual si ceapa), apoi se adauga smantana si ce mai ai prin casa, apoi se lasa putin la foc mic sa capete gust smantana. Ca si condimente eu pun putin oregano, ceva chilli, piper si sare se subantelege, si ce mai cade in mana :) Sora-mea uneori amesteca un galbenus de ou cu smantana.

In timpul asta se fierb pastele, se scurg, si se adauga peste ele sosul. Se amesteca bine si se adauga putin cascaval/branza sarata.

Cam asa arata rezultatul final, se mananca caldute, cu un pahar de vin sau bere, dar sunt bune si reci, daca printr-o minune scapa ceva pe a 2-a zi :)

Pofta buna!

3 thoughts on “Paste cu smantana”

  1. Imi pare rau ca am fost atat de ocupata ca n-am avut timp sa vad reteta asta. Fii atent! Baiatul meu este mare mancator de paste si stie sa aprecieze o reteta buna, crede-ma ca de ani si ani eu sunt intr-o continua specializare. Mie mi-ai facut pofta, zilele astea o sa o-ncerc si-ti spun ce nota ai primit de la fiul meu. Mai am sa incerc si prajitura cu mere careia nu i-a venit randul tot din cauza ca nu era pe lista de prioritati( eu gatesc de obicei in functie de ce voteaza ”baietii”, mai ales ”micul print”). De ziua ta ce ”surpriza culinara” ai pregatit sau doar ai asteptat surprizele?

    1. Mergand acasa s-a ocupat in principiu mama, eu doar am ajutat la curatat diverse fructe/legume si am pregatit friptura.
      In legatura cu pastele, nu am dat niciodata gres cu ‘reteta’ asta, dar gusturile fiecaruia pot fi diferite

  2. Si-am facut si pastele cu smantana si au fost foarte interesante…Nota lui fiu-meu nu e tocmai nota maxima fiindca prefera alt tip de sos, cu carne tocata, ulei de masline, putin usturoi, multa ceapa si mult sos de tomate, cu alte cuvinte reteta ta pica pe locul doi. Dar, asa cum spuneai si tu ”gusturile nu se discuta”. Oricum e o mancare buna, mai am sa incerc si prajitura cu mere pana intram in sesiune si gata cu experimentele culinare pt. moment. Mai bine nu ma mai tenta, ca in loc sa-mi stea gandul la invatat imi sta la retete delicioase. Bine, de facut mancare tot trebuie sa fac, ca nu vine nimeni din afara sa ne hraneasca, asa ca n-am scapare si-apoi, sa fiu sincera pana la capat, mie imi cam place in bucatarie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *