Musaca de cartofi

Nu tin minte sa fi mancat asa ceva cand eram mic, am facut prima data anul trecut, si in weekend am facut din nou, iesind foarte buna am zis ca ar fi bine sa impartasesc “reteta”.

E destul de simplu de facut si foarte gustoasa. Lasam deoparte numarul de calorii momentan :)

Ingrediente:

  • 500g carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 8 cartofi mai marisori
  • 3 rosii
  • 3 oua
  • branza sarata de oi ( sau gorgonzola de casa :) )
  • putin cascaval
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de bulion
  • condimente

Se pun cartofii intregi la fiert. Data aceasta am gasit cartofi noi, asa ca i-am pus gata curatati si am scapat de curatit cartofi fierbinti :)

In timpul asta se pune la calit ceapa , impreuna cu morcovul si cateii de usturoi, apoi se adauga carnea si condimentele (am pus ceva chilly, oregano, cimbru, si ceva boia dulce). Cand se face carnea se adauga bulionul si se mai amesteca putin.

Se impart cartofii in doua si se taie rondele, astfel incat sa se poata acoperi de doua ori vasul in care se va coace musacaua.

Se unge vasul cu putin ulei, si se aseaza un strat de cartofi, urmarindu-se sa se acopere cat mai bine. Apoi am adaugat carnea si am intins-o uniform, urmata de un strat de branza sarata rasa. A urmat un strat de rosii taiate felii, urmate de al 2-lea strat de cartofi.

Am mai ras putina branza deasupra si am dat la cuptor.

Apoi am amestecat bine cele trei oua, si dupa vreo 20 de minute le-am turnat peste musaca, urmate de putin cascaval ras.

Cand nu mai poti rezista din cauza mirosului (dupa inca vreo 10-15 minute) se scoate si se mananca :)

Pofta buna!

2 thoughts on “Musaca de cartofi”

  1. E clar ca n-ai mai plecat nicaieri de vreme ce ai stat la bucatarie. Acum am citit reteta si mi-e rau de pofta ce mi-ai facut. Genul asta de musaca cu branza nu l-am facut niciodata. Reteta suna bine, asa cu chilly, condimente folosesti exact in combinatia pe care o folosesc si eu iar de aratat, ce sa zic, arata super( cu model cu tot). Vai si-amar de cura mea de slabire!

    1. Legat de chilly, am facut aseara un fel de ciocanele de pui pane, date printr-un sos picant, si apoi prin pesmet picant … a iesit ceva de genul celor de se vand la KFC sau alte fast-food-uri, insa macar stiu ce am pus in ele :) (pacat ca nu le-am facut poze, dar era foamea cam mare, si miroseau prea bine, asa ca nu am mai avut rabdare :) )
      Cu putina miscare nu ar trebui sa conteze foarte mult caloriile, eu am slabit anul asta cam 10kg , fara sa tai prea mult din obiceiurile alimentare.

Leave a Reply to Cristina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *