Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

Viitorul Romaniei

Eram zilele trecute intr-un autobuz, la un moment dat urca un grup de pusti.

O domnisoara de maxim 10 ani spune:

Ce-as vrea o greva de vreo saptamana!

September 27, 2010 By: Catalin Categorie: romanisme Taguri:

3 Comments to “Viitorul Romaniei”


 1. Da, ce-as vrea si eu sa am un job stabil, bine platit si potrivit cu”talentele” mele, sa-mi termin de platit apartamentul candva in viata asta, sa mai am sanatatea de la 20 de ani si altele care mie mi se par decente si de bun simt! Dar daca ei i se implineste dorinta?

  1
 2. Sper ca n-am avut gura aurita. Saptamana asta se anunta mai multe proteste in toata tara. Ajungi sa te intrebi, de fapt, ce-ar mai putea sa-si doreasca copiii astia in contextul actual? Tu chiar crezi ca ei isi mai fac planuri pe termen lung? Catre ce orizonturi sa priveasca si cine sa-i indrepte catre acolo? Sunt o generatie de ”debusolati” pentru ca si noi suntem astazi la fel. Pe ”vremea lui Ceausescu” aveam speranta, dupa Revolutie am intrezarit ”luminita de la capatul tunelului”, azi nu stim catre ce sa ridicam ochii, poate doar spre cer. Este pe cat de trist, pe-atat de adevarat!

  2
  • Chiar nu stiu cine mai face planuri pe termen lung in ziua de azi. Dar la copii teoretic e mai simplu, inveti bine in generala, incerci as intri la un liceu cat de cat bun, si apoi daca ai noroc incerci si o facultate. Macar pana acolo teoretic e usor de facut planuri. In timpul asta au timp sa faca planuri si pentru termen mai lung, oricum ce invata ei acum nu o sa mai aiba mare importanta peste 10-15 ani cand o as ajunga sa-si castige painea.

   3


Tu ce parere ai?


cbdoilkaufen