Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

vise (II)

Dupa o noapte de hodina am pruces din nou la drum.
Am plecat pe la 8.30 pentru ca am stat si am mai frunzarit forumurile , nu m-au lamurit nicicum.

Am ajuns la AJOFM pe la 9 fara 5, m-am intersat unde trebuie sa merg si prevazator am mers la un xerox sa fac copie la toate actele posibile.

La AJOFM a mers treaba repede, un domn in varsta m-a lamurit cu toate cele, am declarat venitul semestrial (fiind la norma de venit) si am platit 15 lei pe 6 luni.

Ma intorc la pensii, inarmat cu o declaratie pentru ordoananta 58/2010 … ma asez iar la infama coada. Cand ajung la aceiasi doamna de ieri, imi da acelasi raspuns, ca nu trebuie sa depun declaratia, imi arata un comunicat de la CNPAS in care spune ca este dubla impunere daca as depune si declaratia pentru ordonanta 58 si o am si pe cea de la legea 19. I-am dat oarecum dreptate, mi-a recomandat sa vorbesc cu un jurist pentru a ma lamuri. Ajuns la juristul respectiv, imi arata si el alt citat din comunicatul respectiv, si imi spune ca ar fi bine totusi sa depun declaratia  ( bazandu-se pe un document care v-a fi emis azi de catre CNPAS … ) , o cheama pe doamna de jos si ii spune  ca de acum incolo cine vine cu noua lege, sa depuna o cerere de anulare a declaratiei pentru legea 19 si sa faca asigurarea pe noua declaratie.

Ma intorc la ghiseul de depunere a dosarelor, si ma asez din nou la coada. Ajuns la ghiseu hotarasc impreuna cu doamna sa nu anulam declaratia veche,si pana lamuresc ‘astia’ legile sa merg cu doua dosare, cel de ieri si cel de azi, in total 103 lei/luna, nu e o suma prea mare daca ma gandesc la amenintarea de amenda de 2500 lei … (ca de altfel nu cred eu sa ajung la 65 de ani pentru a iesi la pensie …)

Dupa 5 ore de umblaturi ajung acasa, aflu ca de fapt nu o sa se dea amenzi si chestiile astea se mai pot depune si saptamana viitoare …

Mi-e sila, dar  am mai facut si eu miscare, multumesc pe aceasta cale birocratiei Romanesti.

August 25, 2010 By: Catalin Categorie: romanisme

Tu ce parere ai?


cbdoilkaufen