Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

vise

M-a trezesc dimineata,deschid laptopul si imi apare un mesaj ‘Conform legii X/2010 ai fost inscris automat in programul de asigurari sociale’.  Dau ok , verific ce am de platit, din doua clikuri fac si aceasta operatiune si imi vad de activitatile zilnice.

Nu-i asa ca ar fi mult mai simplu?

In realitate suna cam asa:

Am citit in ziare ca daca nu completez ‘nush ce declaratii’ pot sa iau amenda intre 25 si 50 mil.
Ma car la Botosani pentru ca aici am toate actele …

Ma opresc la 9.10 la “Casa de pensii”, coada mica, sunt optimist (sunt al 5-lea). La ora 14.30, dupa 5 ore de stat in picioare, reusesc sa intru in biroul unde se fac asigurarile, dupa inca o ora (timp in care am completat in dublu exemplar un mic formular …) sunt intrebat cat vreau sa platesc. Eu ii explic doamnei ca am “PFA  la Norma de venit” si ca probabil trebuie sa platesc suma aferenta venitului la norma. Doamna imi spune ca nu este asa, si aleg sa platesc  50 ron/luna . Apoi o intreb de ordonanta 58, imi spune ca nu mi se aplica, eram prea obosit sa mai ripostez … Ajuns acasa mai citesc odata ordonanta si formularul care trebuie completat,mie mi se pare ca se aplica …

Va continua maine cu vizita la Somaj si Sanatate … (si probabil din nou la Pensii pentru a ma lamuri

August 24, 2010 By: Catalin Categorie: romanisme

1 Comments to “vise”


  1. Spuneai candva, la” Operatie pe cord deschis” ca esti adeptul ” teoriei haosului”. Cred ca ti-a cam pierit cheful de…teoria asta.

    1


Tu ce parere ai?


cbdoilkaufen