Blogu` lu` Catalin

linii, curbe si pitici

Seamănă un măr cu o pară?

S-a trezit Apple să dea Samsung in judecata pe bază că produsele celei de-a doua companii seamănă izbitor cu ale sale.

Asemanarea este o chestie foarte relativă, așa cum mie cei din fotografiile de mai jos seamănă destul de bine, știu sigur o persoană care îmi va spune că nu seamănă deloc :)

Același lucru se poate spune și despre deviceurile din respectivele fotografii. Ambele sunt pătrațoase, au o mărginuță și ecranul mare, dreptunghiular pe interior. Alții vor spune că marginea are culori diferite, că e puțin mai groasă, că e mai mare, etc.

Dacă generalizăm, toți oamenii seamănă între ei, toate mașinile (de aceiași categorie) seamănă între ele, și evident, toate tabletele/telefoanele vor ajunge să semene.

Bert Keely,  2000Steve Jobs, 2010

Apple ar trebui să mai lase deoparte ipocrizia. Nu au inventat nici Smartphone-ul și nici Tablet-PC-ul.La fel cum fac și alții astăzi, au copiat și au îmbunătățit (iar uneori, de ce să nu recunoaștem, le-au prostit pentru a ajunge la nivelul unora din clienți, sau au prostit clientul ca nu au nevoie de mai mult).  Cu excepția marketingului, nimic din ceea ce fac nu mi se pare magic și revolutionar.

Bineînțeles, parerea mea este subiectiva, accept comentarii pertinente care poate mă vor ajuta să-mi fac una obiectivă :)

 

April 20, 2011 By: Catalin Categorie: diverse Taguri: , ,

1 Comments to “Seamănă un măr cu o pară?”


  1. Hai ca la fata nu seamana, dar la felul in care se imbraca cei doi….nici macar eu nu pot spune ca n-ar semana. :D

    1


Tu ce parere ai?