5 oceane, 5 scufundari, o planeta

Acesta este sloganul sub care s-a lansat Virgin Oceanic.
Mai multi oameni au fost pe luna decat mai adanc de 7000m. Virgin Oceanic isi propune sa se scufunde in cele mai adanci zone din oceanele Atlantic, Pacific, Indian, Antarctic si Arctic. Informatiile si imaginile colectate vor fi adaugate in Google Earth si Google Maps, pentru a putea fi consultate de fiecare.
Prima scufundare va avea loc anul acesta, urmand ca in urmatorii 2 ani sa mai aiba loc cate doua.
Abia astept sa vad imagini de acolo!

Un filmulet de prezentare cu submarinul si misiunea sa:

Jos palaria fata de ce fac cei de la Virgin. Anul asta ar trebui sa inceapa si primele zboruri suborbitale comerciale prin Virgin Galactic In cazul in care o sa castig la Loto poate incerc si eu un zbor :)

3 thoughts on “5 oceane, 5 scufundari, o planeta”

  1. S-ar putea sa ne surprinda ce-or sa gaseasca acolo. Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu e doar un abis intunecat. Si eu abia astept, la fel cum astept sa gaseasca arheologii o cale de acces spre varful Marii Piramide (a lui Kufu sau Keops cum ii spunem noi) si sapaturile de sub Sfinx. Sper sa le apuc si eu in viata asta tot asa cum speri si tu sa zbori. Stiu ca esti pasionat de zbor si ca te-ar face extrem de fericit sa ai o experienta de genul acesta, dar, din pacate f. putini au acces la ea si-anume aceia care au multi bani. Nu e tocmai cinstit avand in vedere ca unii ar putea fi doar amatori de adrenalina sau, pur si simplu nu mai au ce cumpara cu atatia bani. Tu spera si joaca in continuare la Loto, dar chiar joci sau a fost doar o alta glumita de-a ta?

  2. Atunci…mai asteapta! Revin asupra comentariului meu malitios la adresa oamenilor cu bani. Fireste ca nu-l include si pe miliardarul Richard Branson. Cand banii finanteaza asemenea proiecte, comentariul meu devine deplasat. Ce face Virgin Oceanic este pionierat, si, lasand deoparte latura comerciala a proiectului, ne convine si noua indiferent cum ne parvin informatiile asupra descoperirilor pe care le vor face. Important este sa avem acces la ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *