Scrisoare de la casa de pensii

Pe data de 11 Februarie primeste mama la Botosani un plic de la Casa Judeteana de Pensii.

Ma suna si ma intreaba daca sa-l deschida, si imi citeste pe scurt despre ce e vorba.  Imi spune ca am neachitat 100 de mil, si penalitati de vreo 6.  O rog sa-mi trimita plicul sa vad ce si cum.

Ieri am primit plicul, scris de mana (ma gandesc cat trebuie sa fi muncit niste angajati sa trimita la cateva zeci de mii de contribuabili …) . Il deschid si vad ca de fapt am restant 1.0014 lei, si penalitati de 0.0625 lei. E usor de inteles greseala mamei pentru ca documentul are mai multe modalitati de reprezentare a numerelor. Sunt niste sume unde este trecut “.” ca separator pentru mii, iar altele ca separator de zecimale.

Deasemenea vad ca ma numesc Macsim Catalin-george (nu a meritat majucula ultimul nume cred)

In aceiasi scrisoare insa, sunt anuntat ca incepand cu 1 ianuarie mi s-a schimbat suma de plata (contractul meu de pensii este benevol, neavand venituri declarate) inainte plateam 50lei/luna, dar de pe 1 ianuarie suma ar fi devenit 222 lei. Si eu sunt anuntat de asta pe 11 februarie?

Probabil o sa renunt , avand in vedere ca oricum sunt sanse mici sa ajung la varsta de pensionare si nu-mi permit sa arunc cu banii aiurea,  dar un batran aflat cu cateva luni inainte de pensionare si fara nici un venit ce face?

Incep sa ma satur de draga noastra Romanie…

One thought on “Scrisoare de la casa de pensii”

  1. Te rog, nu te supara, chiar daca te-ai saturat….si tu! Nu esti singur, daca te consoleaza cu ceva. Ne incapatanam sa rezistam, cat, ramane de vazut. Nu e Romania ca si tara de vina, ci prostii care n-o reprezinta, dar s-au insinuat ca o plaga la toate nivelurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.